skip to Main Content

Centrale stofzuiginstallatie

De centrale stofzuigsystemen van Trios Luchttechniek

Kies voor één of meerdere stofzuigpunten

Een centraal stofzuigsysteem of hoogvacuümsysteem is opgebouwd uit een netwerk van leidingen dat door het gehele gebouw wordt aangelegd. Op diverse plaatsen monteren we slangaansluitpunten waarop de stofzuigslangen worden aangesloten. De krachtbron heeft doorgaans meer zuigkracht dan de gemiddelde industriestofzuiger en wordt vaak opgesteld in een productieruimte. Wilt u dat wij bij u langskomen voor een vrijblijvend advies?

Zo simpel was stofzuigen nog nooit

Wilt u stofzuigen, dan steekt u eenvoudig een werkslang in het dichtstbijzijnde stofzuigpunt. Als het werk klaar is, kan de slang weer worden uitgenomen. Geen gesleep meer met losse stofzuigers en minder lawaai op de werkvloer.

Op basis van het aantal gebruikers ontwerpen we stofzuigsystemen die perfect voldoen aan uw wensen en eisen. Een degelijk ontworpen centraal stofzuigsysteem is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een schone, milieuvriendelijke en veilige werkomgeving.  Stofzuigsystemen worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën en er worden hoge eisen gesteld aan de zuigkracht, efficiëntie, emissie en duurzaamheid.

Afhankelijk van de stoffen die worden opgezogen, selecteren we het filter. Indien noodzakelijk monteren we een absoluutfilter van HEPA: dit heeft een rendement van 99,995%. In het geval van toxische stoffen kunnen de filter(s) tevens worden uitgevoerd met een “Safe Change” filterwisselsysteem en stofafvoersysteem. Een stofafvoersysteem kan variëren van een stofbak tot een bigbag. Het opgezogen materiaal kan ook weer worden teruggevoerd in het productieproces.

Centrale stofzuiginstallaties bouwen we op uit een ventilator en een filterkast. Het afgezogen stof wordt verzameld in een centraal geplaatst filter. Afhankelijk van de situatie en de aard van het stof kunnen we er nog diverse units tussen bouwen, zoals een cycloonafscheider of bijvoorbeeld een speciaal stofafvoersysteem.

NEEM CONTACT OP    Back To Top