professionele afzuiging, industrieel stofzuigsysteem

Een professioneel stofafvoersysteem op maat

Met de diverse uitbreidingen van Trios Luchttechniek

Behalve een centraal stofafvoersysteem (met één of meerdere stofzuigpunten) adviseren wij u ook graag over mogelijke uitbreidingen op uw stofzuigsysteem. Werk nog schoner en veiliger dankzij:  Industriële ventilatie - Ontstoffingssystemen - Afzuigarmen

Industriële ventilatie

Trios Luchttechniek levert industriële ventilatoren voor alle kleine en grote toepassingen in uw bedrijf. Met onze kennis en ervaring maken wij samen met u de juiste selectie. Onze ventilatoren bieden u de gewenste zekerheid. Dit geldt zelfs onder extreme omstandigheden als:

  • hoge of lage temperaturen
  • corrosie
  • bijtende of verontreinigde stoffen
  • explosiegevaar

Wij leveren de juiste ventilator voor iedere toepassing. Dit betekent voor u betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid onder alle omstandigheden.

Ontstoffingssystemen

Tijdens productieprocessen wordt onvermijdelijk stof geproduceerd. Bij het wegen, mengen, tabletteren, granuleren, afvullen, bereiden en verpakken van bepaalde poeders kan stof vrijkomen. Het vrijgekomen stof is hinderlijk en mogelijk schadelijk voor personen. Daarnaast kunnen vrijgekomen stoffen zorgen voor contaminatie, wat van nadelige invloed kan zijn op het productieproces en de productiemachines.

Stof bevindt zich overal
Grof stof zet zich snel af, fijn stof blijft echter langdurig in de lucht zweven, wordt diep in de longen ingeademd en gedeponeerd. Stof kan daardoor op den duur de gezondheid van medewerkers aantasten. Gezondheidsbescherming is daarom op de werkvloer onmisbaar.

Vermijden wat vermeden kan worden
Afhankelijk van de toepassing worden aan ieder stofafzuigsysteem een aantal ontwerpeisen gesteld. Hierbij speelt een aantal zaken een rol. De gewenste luchtopbrengst bijvoorbeeld, in relatie tot de drukverliezen in het gehele systeem. Maar ook de wijze van afvoer en uitstoot. Elk af te zuigen medium heeft zijn eigen specifieke partikel- en stromingseigenschappen. Hierop worden het geselecteerde filtermedium en de toegepaste filtratietechniek afgestemd om een effectief en duurzaam stofafzuigsysteem te realiseren.

Afzuigarmen

Een afzuigarm van Trios Luchttechniek kan worden gebruikt voor diverse stoffen, gassen of dampen, waaronder fijnstof, soldeerdamp, poeders, houtstof en plastic.

Binnen deze productgroep leveren wij onder meer:

  • afzuigarmen in een aantal uitvoeringen: standaard rvs, kunststof, voor wand- en plafondmontage
  • afzuigarmen in diverse diameters en lengte

Bekijk de mogelijkheden voor een afzuigarm.

Wilt u schone en gezonde lucht in uw bedrijf? Dan heeft Trios Luchttechniek de oplossing voor u. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs.